Cataract operaties beter en veiliger

Nieuwe technologie voor staaroperaties in H. Hartziekenhuis Mol

MOL – Dr. Pieter Raus en Dr. Kristien Vanhoucke, oogartsen van het H. Hartziekenhuis Mol, gebruiken sinds kort een vooruitstrevende phacotechnologie voor staaroperaties (cataract-chirurgie). De behandelingen die met het nieuwe apparaat worden uitgevoerd, verlopen nog beter en veiliger dan voorheen.

De oogartsen hebben zopas het Centurion® Vision Systeem van de firma Alcon in gebruik genomen. “Het nieuwe toestel biedt de oftalmologen meer veiligheid en controle tijdens de hele ingreep, ongeacht de aard van de cataract”, vertelt dr. Raus. “De oogdruk kan immers veel beter dan voorheen geregeld worden en dat is toch wel een enorm voordeel voor arts én patiënt.”

Het H. Hartziekenhuis Mol wil kwalitatieve zorg aanbieden aan de patiënt via goed opgeleide zorgactoren en een efficiënte en moderne infrastructuur. Met de aankoop van de Centurion® wordt hier opnieuw invulling aan gegeven. “Voor de patiënt is er minder belasting, meer comfort en een beter resultaat. Bijkomend pluspunt is dat de herstelperiode korter wordt”, vult dr. Raus aan.

De ‘Centurion®’ heeft een dual segment peristaltische pomp. Het ‘active fluidics systeem’ van Centurion zorgt voor een constante monitoring van de irrigatie/aspiratie met als gevolg een stabiele Intra-Oculaire Druk (IOP). Active irrigatie geeft controle en behoud van een intraoculaire druk voor een optimale voorkamerstabiliteit.

Een gemonitorde IOP resulteert in een stabiele voorkamer zonder grote drukschommelingen. Dit gebeurt in combinatie met OZIL IP, hetgeen zorgt voor een betere ‘followability’ en gereduceerde energie in het oog.

Geef een reactie