Implantlenzen

Lens vervangende behandeling

Als een ooglaserbehandeling niet mogelijk is wordt vaak een lensvervangende behandeling voorgesteld, vooral voor mensen boven de 45 jaar. Tijdens de behandeling wordt de natuurlijke ooglens vervangen door een implantlens die alle refractie afwijkingen corrigeert zodat u na de behandeling zelfs geen leesbril meer nodig heeft.

Kunstlenzen of ooglaserbehandeling?

De leeftijd van 45 jaar is meestal een kantelmoment: de ooglens wordt vanaf dan minder soepel waardoor een leesbril vaak nodig is.

De lensvervangende behandeling waarbij een kunstlens in het oog wordt geplaatst is vooral effectief bij mensen boven de 45 jaar, om zowel bijziendheid, verziendheid als cilinderafwijkingen te verhelpen.

Pijnloos en veilig

De lensvervangende behandeling is één van de veiligste medische ingrepen in de wereld, wereldwijd worden jaarlijks miljoenen behandelingen uitgevoerd.

Voor de behandeling worden de ogen door middel van een druppel verdoofd. De behandeling duurt slechts enkele minuten en is pijnloos.

Bijna 80% van onze patiënten heeft binnen 48 uur al weer 80% zicht. Vrijwel alle patiënten die een lensvervangende behandeling ondergaan kunnen na 2 dagen al weer aan het werk.

dr P. Raus l oogchirurg